Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 08:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Лютий » 28 » Річниця заборони комп'ютерів, Інтернет у навчальному процесі
14:48
Річниця заборони комп'ютерів, Інтернет у навчальному процесі

Наказ МОН продовжує "сприяти" через заборону.   

    У жовтні виповнився рік з дня заборони Міністерством освіти і науки України використання електронних документів, інформаційних систем, комп'ютерів та ресурсів Інтернет у навчально-виховному процесі без науково-методичної експертизи цих матеріалів.





















   Це випливає з наказу № 106 від 01.10.2012 та положення затвердженого цим наказом. "...З метою навчально-методичного, науково-методичного, інформаційного забезпечення організації навчально-виховного процесу" Наказом Міністерства освіти і науки,молоді та спорту України від 01.10.2012 № 1060 затверджено "Положення про електронні освітні ресурси", у якому визначено поняття електронного освітнього ресурсу та порядок їхнього використання. 
   Відповідно до пункту 2.1. цього положення до електронних освітніх ресурсів (ЕОР) відносяться інформаційні системи. Нагадаємо, що Інтернет це "всесвітня інформаційна система загального доступу…" (Закон України "Про телекомунікації"). За іншим базовим законом "інформаційна система - організаційно-технічна система, в якій реалізується технологія обробки інформації з використанням технічних і програмних засобів" (Закон України "Про захист інформації в автоматизованих системах"). Тобто інформаційними системами є Інтернет, будь-який персональний комп'ютер і навіть мобільний телефон!.
   Пунктом 4.1. Положення "використання ЕОР у навчально-виховному процесі допускається після проведення науково-методичної експертизи та отримання відповідного документу".  
На мій запит від 31.01.2013 міністерство повідомило, що станом на 01.10.2012 ніяких заявок на розгляд Науково-методичної ради з питань освіти МОНмолодьспорту електронних освітніх ресурсів не надходило.  
   Це означає, що в Україні на цю дату не було жодного електронного освітнього ресурсу (сайту, персонального комп'ютера,  планшета тощо), який дозволено використовувати у навчально-виховному процесі! Думаю що ситуація з цими дозволами залишилася без змін і нині.
  Цікаво, як міністерство збирається проводити науково-методичну експертизу мільйонів навчальних сайтів (особливо зарубіжних) і хто буде подавати заявку на гриф щодо використання цих ЕОР у навчально-виховному процесі.
    
Категорія: Україна | Переглядів: 1011 | Додав: Petrosem | Теги: школах, заборона комп'ютерів, заборона Інтернет вишах, інститутах, україні, університетах | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 1
1 Petrosem  
В цей час в Росії Міністерство освіти і науки отримало інформаційно - комунікаційний майданчик для взаємодії великих компаній і вищих навчальних закладів Росії в галузі створення і впровадження інновацій. Він має забезпечити інформаційну підтримку для ефективної взаємодії науки, бізнесу, держави та громадянського співтовариства при реалізації ініціатив держави, пов'язаних з формуванням внутрішнього попиту на результати досліджень і розробок.
Портал сприяє об'єднанню зацікавлених сторін при створенні перспективних комерційних технологій, нових продуктів (послуг), залученню ресурсів при проведенні досліджень і розробок.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz