Електронне урядування
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика
Четвер, 18.04.2024, 22:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Перспективи е-урядування в Україні - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Електронне урядування » Електронне урядування в Україні » Перспективи е-урядування в Україні
Перспективи е-урядування в Україні
PetrosemДата: Середа, 03.03.2010, 11:58 | Повідомлення # 1
Майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 21
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Що зміниться в електронному урядуванні зі зміною влади в Україні?
 
lakomkaДата: П`ятниця, 16.04.2010, 06:10 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: НАДУ
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Поживемо-побачимо
 
НатаДата: П`ятниця, 16.04.2010, 08:02 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
А що побачимо????
Буде краще?
 
Tanya-sanДата: Середа, 06.04.2011, 14:19 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Якщо говорити про перспективи запровадження електронного урядування у нашій державі, то вони безперечно існують; деякі елементи електронного урядування в Україні функціонують вже сьогодні. Проте, слід розуміти, що запровадження електронного урядування – це масштабний і довгостроковий проект. Створення інформаційної мережевої інфраструктури держави повинно супроводжуватися “реінжинірингом” (тобто, інформаційною перебудовою) усієї системи управлінських процесів, що, насправді, означає подолання стереотипів бюрократичної культури. Можливо, реалізації концепції буде сприяти адміністративна реформа, мета якої – модернізація системи державного управління.
Наслідками запровадження електронного урядування буде відкритість та прозорість діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування; економія часу та матеріальних ресурсів; підвищення якості надання адміністративних послуг.
Для досягнення цих та інших цілей, для успішного втілення ідеї електронного урядування потрібно, безперечно, виконати багато поставлених перед собою завдань, про які вже говорилося вище. Але основне – це бажання, зацікавленість, чого часто так не вистачає. Тому необхідно докласти максимум зусиль кожному з нас, щоб досягти бажаного, пам’ятаючи, що впровадження електронного урядування в Україні є надзвичайно важливим інструментом демократизації нашого суспільства.

Додано (06.04.2011, 14:19)
---------------------------------------------
Електронне управління – це більше ніж просто технологічно модернізовані або підключені до Інтернет державні служби. Шлях до системи електронного управління прокладається тільки тепер, коли уряди і громадяни в усьому світі починають експериментувати і вчитися використовувати нові інформаційні та технологічні засоби. Сфера електронного управління включає в себе нові методи керування, нові шляхи обговорення та прийняття рішень з питань стратегій та інвестування, нові способи здобуття освіти та ознайомлення з громадською думою, а також нові схеми організації та надання інформації та послуг.
Нові моделі суспільного управління орієнтовані на широке використання делегування повноважень щодо прийняття управлінських рішень і використання бюджетів, застосування командної роботи, мережевих структур управління. Відповідно нова парадигма підштовхує до організаційної трансформації урядових структур та реформи державної служби. І дійсно, як зазначив В. Князєв, новий технологічний спосіб виробництва має забезпечити не тільки матеріальні умови, але й організаційну форму суспільно-історичного розвитку.

 
nelyaДата: Середа, 06.04.2011, 17:35 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Електронне урядування - не є механічним поєднанням інформаційно-комунікаційних технологій з публічним адмініструванням. Це нова філософія державного управління, тому для реального втілення цієї ідеї в життя необхідне розроблення відповідної законодавчої бази. Необхідно здійснити відповідну адаптацію нормативної бази, що регламентує діловодство в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, до особливостей, обумовлених наданням електронних державних послуг. Потребує свого вирішення питання визначення правового статусу електронних інформаційних ресурсів, які розміщуються в комп’ютерних мережах органами державної влади та органами місцевого самоврядування як для міжвідомчого, так і для загальнодоступного використання.
Основні проблеми лежать у площині правової регламентації надання електронних державних послуг фізичним та юридичним особам. Необхідно чітко законодавчо визначити загальні умови надання таких послуг, а також особливості при наданні комплексних електронних державних послуг, які потребують об’єднання зусиль декількох органів влади, упорядкувати, регламентувати і стандартизувати цей процес. Особливу увагу треба приділити забезпеченню законодавчих гарантій надання таких послуг.
 
Форум » Електронне урядування » Електронне урядування в Україні » Перспективи е-урядування в Україні
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz