Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вівторок, 16.04.2024, 05:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Травень » 7 » Травень-серпень 2015. Новини коротко.
14:50
Травень-серпень 2015. Новини коротко.

 

Електронна демократія в дії: як працюватиме е-петиція?

Закон, яким запроваджується інструмент електронних петицій для України "Про внесення змін до закону "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції", офіційно опубліковано. Це – перший важливий крок до запровадження електронної демократії в Україні, на який так чекала громадськість. 04 серпня 2015 р. Вікторія Афанасьєва, експерт групи "Електронна демократія" РПР, юрист, Центр розвитку інновацій НаУКМА, спеціально для УП - читати.

Законність столичного будівництва можна перевіряти онлайн

У Містобудівному кадастрі з'явився новий розділ – для онлайн-моніторингу забудови Києва. Мета проекту - захистити українців від недобросовісних забудовників. В цьому розділі всі бажаючі можуть отримати максимум інформації про об'єкт: дані проектної документації, дані Київзему і Держкадастру по цьому об'єкту і т. д. Київ.depo.ua.

Шимків для lb.ua: "Потрібні і лідерство, і демократія. Але демократія важливіша"

Довга і змістовна розмова. Відверто про реальні проблеми державного управління. Не про всі, але про багато. Не знайшов, скільки коштує вся ця система документообігу,. Якщо її може хтось відключити за відсутності коштів, то як надіятися не неї. І де, до речі, документи самого п.Шимківа: план роботи, ціни, хід виконання, обгрунтування, публічне обговорення. Чи реформи тільки для адміністрації, а громадяни нехай ходять з "челобитною"? І не вірю, що немає хороших фахівців на ці зарплати. О'бяв про вакансії на сайті Адміністрації немає. Є загальне запрошення "для відмазки". Джерело lb.ua

«ДНІ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА-2015»

19-20 травня 2015 року в Національній академії державного управління при Президентові України відбудеться щорічна науково-практична конференція за міжнародною участю «Дні інформаційного суспільства-2015». Місце проведення: м. Київ, вул. Пугачова, 12/2. Конференція фактично тільки для запрошених та працівників НАДУ. Стороннім вхід заборонено. Про можливість веб-трансляції не повідомляється. Джерело -  сайт НАДУ.

Цікаві місця в Інтернеті

Є у нас Єдиний державний портал адміністративних послуг. Оскільки портал знаходиться в процесі розробки та тестування, рекомендую одягнути каску і пристібнути ремені безпеки.
Для початку можемо зайти к розділ Довідкова інформація на сторінку "Як знайти потрібну послугу?" Сторінка сяє первозданною чистотою з фоновою картою України та запитанням до відвідувача порталу: ну і "Як знайти потрібну послугу?". Зразу згадав мініатюру "Реклама порошка Дора"  Данилец и Моисеенко.
Але найцікавіше знаходиться у розділі новин. Там серед 4-х новин є новина від 19.02.2013, яка повідомляє від імені глави держави, що "у 2013 році планується розробити Стратегію розвитку аграрного сектору економіки та Стратегію сталого розвитку сільських територій" і наводиться слова і фото нашого бувшого президента-втікача-проффесора.  
І на кінець про авторів. Портал розроблено Державним науково-дослідним інститутом інформатизації та моделювання економіки. Авторські права належать Міністерству економічного розвитку і торгівлі України.

Сайт електронних послуг Мінюсту тест не пройшов.

Журналіст ЛІГАБізнесІнформ протестував сайт електронних послуг Мінюсту через повний цикл отримання адмінпослуг в режимі онлайн. Експеримент виявив більше питань, ніж очікувалось.  Джерело.

Aleksei Zelivianskyi коментує у фейсбуці: статья немного не точная. В апреле были запущены сервисы по реестру юр. и физ.лиц-предпринимателей - https://usr.minjust.gov.ua, а не Кабинет админ.услуг. И там нет всех трех перечисленных проблем: 1. авторизация не нужна, 2. реестр один из самых полных в Украине, 3. защищенное соединение везде (https).

 

У Греції інструменти е-урядування скорочують екологічні дозвільні процедури на місяці

Як повідомляє інформаційний проект «Нетрадиційний газ в Україні» програма підтримки використання інформаційних технологій Європейської Комісії (ICT Policy Support Programme) фінансувала проект eEnviPer, метою якого було вдосконалення екологічних дозвільних процедур через запровадження інструментів електронного урядування. Протягом 2012-2014 років грецька консалтингова компанія Draxis у співпраці з партнерами в рамках проекту eEnviPer на основі хмарних технологій розробила програмне забезпечення для управління процесами при наданні дозвільних документів у сфері охорони довкілля.

 

 

Категорія: Україна | Переглядів: 1010 | Додав: Petrosem | Теги: Янукович, цікаве, Україна, останні новини, послуги адміністративні, анекдот | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz