Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 18.04.2024, 18:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Січень » 5 » Цікаві новини (січень 2013)
11:54
Цікаві новини (січень 2013)
В новинах:
  • Готуватися до вступних іспитів на мобільному телефоні – вже не мрія, а реальність
  • Twitter просить користувачів негайно змінити свої паролі
  • Прогноз тенденцій в сфері кібербезпеки на 2013 рік
  • Кабмін затвердив Порядок ведення Реєстру адміністративних послуг.
  • Безкоштовні онлайн семінари з Autodesk
  • Навіщо Верховній Раді система електронного голосування?
  • ESET Mobile Security для захисту мобільного пристрою у подарунок
  • Почав діяти електронний земельний кадастр
  • Планується видання Великої української енциклопедії

Готуватися до вступних іспитів на мобільному телефоні – вже не мрія, а реальність

Львівські студенти-програмісти створили мобільний додаток TestTerra для підготовки до незалежного тестування. Тепер тренуватися відповідати на тести можна не лише вдома чи на занятті з репетитором, а навіть у черзі чи транспорті. Експрес.

Twitter просить користувачів негайно змінити свої паролі

Кіберзлочинці атакували в п'ятницю сервери мікроблогів Twitter і викрали імена, паролі й адреси електронної пошти близько 250 тисяч користувачів соцмережі. Експрес.

Прогноз тенденцій в сфері кібербезпеки на 2013 рік

Корпорація Symantec опублікувала прогноз тенденцій в сфері кібербезпеки на 2013 рік. На думку експертів корпорації, в 2013 році атаки стануть агресивнішими і проводитимуться не лише з метою заробітку або шпигунства, але і з метою демонстрації сили атакуючих. Крім того, збільшиться кількість загроз для користувачів мобільних і хмарних технологій, а також для аудиторії соціальних мереж.

Кабінет Міністрів затвердив Порядок ведення Реєстру адміністративних послуг. 

Відповідну постанову, розроблену Мінекономрозвитку України, Уряд прийняв 30 січня 2013 року.
Основною метою документа є створення єдиної комп’ютерної бази даних (Реєстру) про адміністративні послуги, які надаються відповідно до закону суб’єктами надання адміністративних послуг.
 Реєстр адміністративних послуг – це єдина інформаційна комп’ютерна база даних  про адміністративні послуги, яка дає можливість громадянам та суб’єктам господарювання отримати інформацію про:
  • перелік адміністративних послуг;
  • органи, які надають такі послуги;
  • розмір плати (у разі надання послуги на платній основі);
  • правові підстави для надання послуг.
Прийняття цього нормативно-правового акта дасть змогу реалізувати основні принципи державної політики у сфері надання адміністративних послуг у частині забезпечення відкритості та прозорості інформації про надання адміністративних послуг, вільного доступу до неї, а також створити систему моніторингу адміністративних послуг. 
Йде процес становлення реєстру. Потрібно тестувати і писати зауваження! На жаль на цьому сайті, як і на більшості державних сайтів, ніяких коментарів, обговорень немає (крім не публічного зворотнього зв'язку). Тому пишіть тут, створюйте теми на форумі тощо. Ваша участь має бути публічною!?  

Онлайн семінари з Autodesk

Розпочалася реєстрація на серію безкоштовних онлайн семінарів з Autodesk!
В програмі семінару
  • Цінності програмних комплексів Autodesk Product Design Suite - Infrastructure Design Suite - Building Design Suite/
  • Основні можливості продуктів що входять в програмний комплекс і вигода для вашого бізнесу
  • Варіанти програмного комплексу. Для кого призначений
  • Приклади спільної роботи продуктів комплексу. Живий показ

Навіщо Верховній Раді система електронного голосування?

"Регионал Владимир Олийник попытался объяснить журналистам, почему за назначение Сорокина главой Национального банка голосовали карточки тех, кто отсутствовал: «Они (оппозиция) нас уже так довели, что мы уже и не на такое были готовы… Я этот шабаш их терпеть не намерен. Почему вы только от нас требуете выполнения закона? Призывайте их тоже выполнять закон! Вы должны оказывать давление и на них, а не только на нас! Они мешали нам выполнять Конституцию – устранить совместительство должностей, освободить Сергея Арбузова с должности, которую он не имеет права больше занимать. Мы вынуждены были так голосовать! Вы однобоко подходите к освещению событий», - пожаловался Владимир Николаевич. Більше про цю ситуацію читайте в УНІАН тут .
  Суть сказаного Нардепом Олійником: при призначенні Сорокіна ми змушені порушувати Конституцію щоб не порушувати Конституцію! Блондинки заздріть!!!

В новинах також прозвучало, що для незаконного голосування роздані додаткові депутатські карточки! Тоді може варто і громадянам дозволити мати по два паспорти: основний і додатковий. Щоб взяти кредит по додатковому паспорту, а потім відмовитися від нього: я в цей мас був на Мальдівах!
  І взагалі ці депутатські картки та й всю електронну систему варто відмінити. Який смисл у цій системі. Голосують все одно не депутати, а той "браток" що не вважає конституцію законом і має цю чіповану картонку!
  Хто взагалі дозволив видавати додаткові депутатські картки? Що це за "контора Роги та копита"? Чому за такі дії немає кримінальної відповідальності?

ESET Smart Security

З 10 грудня 2012 року по 31 січня 2013 року кожен, хто зареєструє коробочну версію продукту ESET Smart Security або ESET NOD32 Antivirus отримає рішення ESET Mobile Security для захисту мобільного пристрою у подарунок!

Почав діяти електронний земельний кадастр

   З початку року в Україні почав діяти електронний земельний кадастр, який надає можливість вільного доступу до кадастрової карти через Інтернет. Інформацію про земельні наділи в межах України можна отримати на офіційному веб-сайті державного підприємства «Центр державного земельного кадастру»
   Для синхронізації кадастрової карти використана безкоштовна вікі-карта світу Openstreetmap, яку наповнюють користувачі мережі. На офіційному сайті Держагентства, відповідно до вимог безкоштовної вікі-карти, прямо вказано, що співавторами проекту є учасники Openstreetmap. Таким чином, в цей кадастр перекйшли всі помилки укладачів вільного картографічного ресурсу. Вартість проекту $50 млн. (кредит Світового банку)!!! Детальніше про це читайте в Коментарях.
   Не дивуйтеся, якщо ваша ділянка за цим кадастром знаходиться за межами України. Дякуючи кадастру за за $50 млн. загальнодержавних коштів ви стали власником "закордонної" земельної ділянки.
   Нагадаємо, що ще у 2001 році за державні кошти було видано українською та англійською мовами електронну версію Національного Атласу України - офіційного державного видання. В цьому атласі інтегровані новітні знання та інформація про Україну. Він нагороджений 24 лютого 2003 року Президією Національної академії Наук України премією імені В.І. Вернадського.  За рівнем теоретико-методичного забезпечення і картографічного втілення просторових даних Атлас є співставним з національними атласами інших держав світу. Природнім є запитання до органів влади: чому для електронного земельного кадастру використано недостовірну картографічну основу?
Петро Шпига

Планується видання Великої української енциклопедії

З метою збереження, систематизації і поширення наукових знань про розвиток людської цивілізації та внесок України у світову історію і культуру  Президент України своїм першим указом у 2013 році указом підтримав пропозицію Національної академії наук України щодо підготовки та видання протягом 2013 - 2020 років Великої української енциклопедії.
Чи буде вона існувати в електронному вигляді? Хоча, краще щось, ніж нічого.
Свою думку стосовно цього видання кореспонденту Коментарів висловив директор Інституту енциклопедичних досліджень Микола Железняк. Він зауважив, що поки що не може говорити про щось напевно – надто вже багато невідомих в цій енциклопедчиній задачці і розповів про історію питання та назвав можливі терміни виходу в світ першого тому Енциклопедії.
Категорія: Україна | Переглядів: 1146 | Додав: Petrosem | Теги: указ, Україна, енциклопедія, новини, Велика українська енциклопедія, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz