Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 18.04.2024, 05:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Червень » 5 » Цікаві новини (червень 2012)
14:58
Цікаві новини (червень 2012)

Кібервійни: які країни підготувалися найкраще
У той час як Україна поки навіть не замислюється про відбиття ударів інформаційної зброї, деякі країни на початку 2012 року оголосили про початкову бойову готовність.
«Коментарі» вирішили з’ясувати, які держави найбільше наблизилися до кібервійни. Для зручності подачі інформації світ був розділений на 3 основних регіони: Близький Схід, Європу та Азію/Америку. Виявилося, що в безперечних лідерах поки знаходяться дві абсолютно різні за територією, кількістю населення і впливом на світову економіку держави — США та Ізраїль. І якщо перша бере грошима, то друга — інноваціями.

Пільги для IT-компаний і її працівників
В кінці березня Верховною Радою України були внесені зміни в чинне законодавство України, які повинні позитивно вплинути на розвиток IT-индустрии в Україні найближчими роками. Законодавець шляхом встановлення податкових пільг для IT-компаний і їх працівників намагається сприяти створенню нових IT-компаний, виведення їх діяльності з тіні, офіційному працевлаштуванню працівників в подібних компаніях і легалізації заробітних плат, які сьогодні, в основному, платяться «в
конвертах». Про нововведення, які передбачає законодавство України, ви можете детальніше ознайомитися в статті Spektor law firm.

У Мережу прийде контроль
Незабаром на мережах передачі даних буде встановлено спеціальне обладнання, що контролюватиме всі події УАнету пишуть Коментарі.

Ультрабуки не піддаються ремонту та абгрейду. Internetua.

«Приватбанк» заплатив більше 15 тис. дол. за сигнали про уразливість онлайн-сервісів
За минулий рік «Приватбанк» виплатив більш 15тис. дол. премій користувачам, які повідомили банку про потенційні уязвімостях його електронних платіжних сервісів. Повідомити «Приватбанк» про уразливість його сервісів можна на сайті банку або по електронній пошті. Кожен «сигнал» приймається в роботу протягом тижня. В разі підтвердження, уразливість усувається, а автор сигналу отримує премію (до 1 тис. дол.). Про це «proit» повідомили в прес-службі «Приватбанку».

Дніпропетровщина стане пілотним майданчиком електронного урядування
Технічно, технологічно і кадрово Дніпропетровська область готова стати «пілотним» майданчиком для створення єдиних стандартів у сфері електронного урядування, які потім можуть бути застосовні по всій Україні
Про це заявив Владислав Радиш, директор «Майкрософт Україна» з роботи з державними органами та установами освіти і науки, коментуючи впровадження на Дніпропетровщині програми «Електронний регіон». Детальніше у публікації Коментарів.

У Ватикані пропав сисадмін зі всіма кодами від комп'ютерної мережі Святого Престолу. Кілька днів тому пропав (чи сховався, ред.) колишній хакер, якого Ватикан узяв на службу як головного комп'ютерника. Як пише La Repubblica, зниклого системного адміністратора називають "інженером Папи". У його руках знаходяться всі коди для входу в комп'ютерну систему Ватикану. Він є охоронцем безлічі секретів, у тому числі і тих, які стосуються скандальної публікації внутрішніх документів Святого престолу.
Колишній хакер, якому зараз 36 років, створив систему Firewall для захисту сучасного комп'ютерного центру, розташованого в підземеллях папського палацу. У Ватикані знають, що йдеться про людину, яка, за бажання, може зламати систему і оволодіти цінною інформацією.
Що сталося з людиною, ім'я якої невідоме навіть тим, хто служить за священними стінами міста-держави, залишається доки лише гадати, відзначає газета. За матеріалами Сегодня.

12.06.2012 успішно завершено перший етап  інтеграції грід інфраструктур УНГ та EGI через відкриття і реєстрацію в Європі Операційного центру Українського національного грід як складової Європейської грід інфраструктури!
Таким чином, відкритий шлях для усього українського наукового співтовариства, яке тепер може брати участь в Європейських і світових дослідженнях, включаючи проведення експериментів, використання банків даних, моделювання найскладніших процесів і рішення, так званих, великих проблем світової спільноти в тісній співпраці із дослідниками всього світу.
Український національний грід -  це цільовий державний науково-технічний проект (програма)  по створенню і впровадженню Грід технологій на 2009-2013 року, прийнятий Кабінетом Міністрів України в 2009 році.
Метою проекту  є побудова загально - національної грід-інфраструктури та широке впровадження грід-технологій у всі сфери наукової та соціально-економічної діяльності в Україні,  системна підготовка фахівців з грід-технологій.

В Китаї за $74 продають комп'ютер розміром з флешку повідомив Обозреватель. Продається комп'ютер на сайті інтернет-магазина aliexpress.com. Доставка в Україну значиться.

5.06.12 Верховна Рада відмовила громадянам України у можливості електронного звернення до органів державної влади і місцевого самоврядування. За внесення змін не проголосував жоден з присутніх депутатів.
 

 
Категорія: Різне | Переглядів: 1063 | Додав: Petrosem | Теги: електронне урядування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Guest  
Впровадження електронного документообігу заощадило понад 650 тонн паперу, – ДПС - http://zik.ua/ua/news/2012/07/19/359608

Семинары по Google Analytics - http://seminar.owox.ua/?utm_source=ukrnet&utm_medium=release&utm_campaign=GA_ukr_technology

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz