Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 12:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Квітень » 25 » ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ЕЛЕКТРОННОГО ВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНСЬКОМУ СОЮЗІ ПРОМИСЛОВЦІВ І ПІДПРИЄМЦІВ ЯК ЗАСІБ ПІДВИЩИТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ ЙОГО ДІЯЛЬНОС
12:03
ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ЕЛЕКТРОННОГО ВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНСЬКОМУ СОЮЗІ ПРОМИСЛОВЦІВ І ПІДПРИЄМЦІВ ЯК ЗАСІБ ПІДВИЩИТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ ЙОГО ДІЯЛЬНОС
Український союз промисловців і підприємців (УСПП) є неурядовою організацією. Однак основним змістом діяльності УСПП є надання певних послуг підприємствам, галузевим асоціаціям, які є членами УСПП. Тобто постійно присутня взаємодія між УСПП і значною частиною українського суспільства. Тому впровадження елементів електронного урядування в діяльність УСПП було би більш ніж доречним.
Слід зазначити, що зараз Інтернет-ресурс УСПП (http://www.uspp.org.ua/) використовується далеко не на повну потужність. В руслі загальної тенденції в Україні сайт є суто джерелом інформації, такою собі "дошкою оголошень", тому саме сайт УСПП потребує першочергового вдосконалення, що дозволить полегшити взаємодію Союзу як з членами, так і зі ЗМІ, громадськістю, іноземними партнерами.
Зокрема, в цьому напрямку можуть бути здійснені наступні заходи.
1. Запуск версій сайту англійською та російською мовами. Зараз функціонує лише україномовна версія, що суттєво звужує аудиторію користувачів. Зважаючи на досить активні міжнародні контакти Союзу, відсутність Інтернет-сторінки хоча б одною з міжнародних мов негативно впливає на імідж організації.
2. Переведення вступних документів УСПП в електронну форму. При вступі до УСПП керівництво компанії зобов’язане заповнити та подати до Дирекції комплект вступних документів: Заяву, Декларацію та Картку члена. Частими є випадки, коли представник компанії, яка розташована не в столиці, спеціально вимушений приїжджати до Києва, аби передати документи, надсилати їх поштою, або вишукувати інші способи це зробити. Заповнення необхідних електронних форм на сайті УСПП могло б спростити цю процедуру.
3. Використання електронних реєстраційних форм під час проведення конференцій, круглих столів, форумів. Зараз же під час проведення таких заходів поряд з оголошенням про проведення розміщується форма в форматі Microsoft Word, яку потрібно або роздруковувати і заповнювати від руки, або зберігати, заповнювати та надсилати електронною поштою як додаток.
4. Створення спеціальної електронної форми комерційних запитів/комерційних пропозицій/проектів. Зараз компанії направляють до УСПП запити/комерційні пропозиції/проекти в довільній формі, де дуже часто відсутня певні важливі дані, що не дозволяє оперативно та ефективно обробляти їх та знаходити відповідних бізнес-партнерів. Створення ж зразка форми, яка дозволить відразу отримати максимально повну інформацію, при чому як на українській, так і на англійській версіях сайту, дозволить оптимізувати цю роботу.
5. Проведення рейтингових голосувань, опитувань. Аби дізнатись думку підприємців з будь-якого, навіть найдрібнішого питання, такого як вибір найбільш актуальної теми семінару з декількох запропонованих, Дирекція УСПП вимушена робити електронну розсилку, що витрачає людські та технічні ресурси, і чекати на зворотній зв’язок. В той же час, проведення он-лайн опитувань на сайті дозволить відстежувати тенденції щодо зацікавленості цільової аудиторії тим чи іншим питанням.
6. Відкриття блогу Президента УСПП. Як свідчить практика, представники ЗМІ звертаються до прес-служби УСПП в основному з метою отримання позиції або коментарів Президента УСПП з того чи іншого питання, зважаючи на те, що Президент УСПП є публічною фігурою, відомим політичним діячем України. Відкриття персонального блогу Президента УСПП, де будуть обговорюватись актуальні економічні питання, проблеми, які хвилюють суспільство, де буде можливість напряму задати питання лідеру УСПП та отримати оперативну відповідь, дозволить оптимізувати роботу як зі ЗМІ, так і загалом з громадськістю. Слід зазначити, що подібна сучасна практика стає дедалі популярнішою серед відомих політиків та громадських діячів. Наприклад, персональні блоги мають сьогодні Президент Росії Дмитро Медведєв, а також Президент Російського союзу промисловців і підприємців Олександр Шохін (http://www.shohin.ru/default.aspx?ob_no=228 ).
7. Інтеграція сайтів регіональних відділень УСПП до порталу УСПП. УСПП має регіональні представництва в усіх областях України, найбільших промислових центрах. На жаль, лише чотири регіональних представництва мають власні сайти, але портал УСПП не має жодних посилань навіть і на них.
8. Створення на сайті рубрики "Робота в УСПП" з розміщенням на ній електронної форми резюме. Слід зазначити, що в УСПП спостерігається досить швидка плинність кадрів і оперативний пошук працівника з необхідною кваліфікацією становить певну проблему. Створення ж подібної постійно діючої рубрики (навіть за відсутності вакансій на даний момент) дозволить сформувати та постійно поповнювати базу даних потенційних працівників, що полегшуватиме пошук в разі необхідності, без особливих втрат часу та шкоди для поточної роботи Союзу.
Підсумовуючи вищезазначене, можна констатувати, що впровадження цих заходів могло би призвести до більшої відкритості у діяльності УСПП, економії часу та матеріальних ресурсів, підвищення якості послуг, що надаються УСПП, уникнення зайвої забюрократизованості.
Серед чинників, які перешкоджають втіленню цих змін, слід виділити, перш за все, фінансовий, адже ця робота вимагає наявних організаційних, технологічних та кадрових передумов. Важливим є також психологічний аспект – усвідомлення необхідності у таких змінах керівництвом.
Категорія: Електронне урядування | Переглядів: 894 | Додав: lakomka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz