Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 27.04.2024, 03:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 23 » Студентський проект з навчання сліпоглухих дітей представить Україну у фіналі конкурсу Microsoft
09:24
Студентський проект з навчання сліпоглухих дітей представить Україну у фіналі конкурсу Microsoft
Журі національного конкурсу Microsoft для студентів Imagine Cup назвало команду, яка поїде на всесвітній фінал конкурсу до Нью-Йорка і буде змагатися у номінації Розробка програмних проектів з командами інших країн.
Переможцем стала команда студентів з Одеси, яка розробила проект DashPoint - програмно-апаратний комплекс, який дозволяє сліпоглухим людям навчатися, читати книги, спілкуватися в соціальних мережах, повідомили Корреспондент.net у Microsoft.
Суть програмно-апаратного комплексу полягає в тому, що на комп'ютер встановлюється спеціальне програмне забезпечення, до нього підключається контролер, на який за допомогою вібрації передається інформація азбукою Брайля. Будь-яка інформація, розміщена на комп'ютері або в Інтернеті, перетвориться у вібросигнали і людина, тримаючи руку на контролері, може розпізнавати букви і слова. Так можна читати тексти, навчатися і навіть спілкуватися через службу обміну повідомленнями. Програма також може працювати на смартфонах і не вимагає додаткового контролера. Крім того, вона може бути інтегрована в наявні служби миттєвих повідомлень.

За словами капітана команди Дмитра Городницького, проект не має аналогів у світі, а інші програми, зокрема принтери для друку книг азбукою Брайля, дуже дорогі. Команда запропонувала кілька варіантів просування свого проекту і навіть сформувала цінову політику. За умови серійного виробництва програмне забезпечення разом з контролером може коштувати близько $ 40.
Всього у фіналі національного конкурсу були представлені 10 проектів, презентація і захист яких тривали більше п'яти годин. Усі фіналісти були нагороджені телефонами HTC Mozart, що працюють на Windows Phone.
"Мене сильно вразив рівень проектів, представлених на фіналі. Деякі з них при невеликому доопрацюванні можуть бути реалізовані в Україні. Мета Imagine Cup - допомогти молодим людям реалізувати себе. І якщо у команди є хороша ідея, вона може в партнерстві з українськими компаніями створити продукт або рішення і вивести його на ринок. Ми в свою чергу можемо допомогти в просуванні такого продукту", - зазначив Дмитро Шимків, генеральний директор Microsoft Україна.
У заході також взяв участь Володимир Семиноженко, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації. За його словами, агентство готове розглядати підтримку в Україні інноваційних проектів, представлених на конкурсі.
Фінал конкурсу Imagine Cup відбудеться в середині липня в Нью-Йорку.

За матерiалами: Корреспондент.net

Категорія: Наукові досягнення | Переглядів: 871 | Додав: PopovVL | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Petrosem  
Молодці !!! Знай наших !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz