Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 04:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Квітень » 26 » Спектр адміністративних послуг – за принципом «єдиного вікна»
02:59
Спектр адміністративних послуг – за принципом «єдиного вікна»
Відкриття Центру надання адміністративних послуг в районних адміністраціях міста Києві – це один із заходів виконання Указу Президента України від 03.07.2009 № 508/2009 «Про заходи із забезпечення додержання прав фізичних та юридичних осіб щодо одержання адміністративних (державних) послуг», постанови Кабінету Міністрів України від 17.07.2009 № 737 «Про заходи щодо впорядкування державних, у тому числі адміністративних послуг». Також, як вам всім відомо, однією з основних засад Стратегії розвитку Києва є відкритість влади для співпраці з бізнесом, тому відкриття такого Центру в районах міста Києва стане важливим кроком до здійснення цієї мети. Завдання Київської міської влади – створити максимально сприятливі умови для розвитку бізнес-ініціатив. Тому відкриття Центру в районах Києва – це вагомий внесок у реалізацію загальнодержавної політики у сфері розвитку бізнесу, дерегуляції адміністративних послуг та дозвільних процедур, ініційованої Президентом України.
Центри надання адміністративних послуг створюються, в першу чергу, для того, щоб мешканці столиці, представники суб’єктів господарювання могли за принципом «єдиного вікна» прозоро отримати весь спектр адміністративних послуг, які надаються підрозділами районних державних адміністрацій. У Центрі мешканці районів та суб’єкти господарювання зможуть в одному місці отримати всі необхідні адміністративні послуги. Загалом таких послуг на даний момент налічується 71. Надаватимуть їх на обладнаних робочих містах представники підрозділів райдержадміністрацій. А саме:
 архівний відділ,
 відділ будівництва, архітектури та землекористування,
 відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців,
 відділ обліку та розподілу житлової площі,
 служба у справах дітей,
 управління освіти,
 управління охорони здоров’я,
 управління праці та соціального захисту населення (не змінює адресу надання послуг),
 управління у справах сім'ї, молоді та спорту,
 дозвільний центр районних в місті Києві державних адміністрацій.
У тому числі суб’єкти господарювання зможуть отримати 4 документи дозвільного характеру, які надаються за участю представників СЕС та Держтехногенбезпеки України.
У Центрі надання адміністративних послуг розміщуються консультативні служби для надання безоплатної правової допомоги суб’єктам господарювання. Для упередження створення великого натовпу в Центрі впроваджено електронну чергу. Автоматизована система керування діє за допомогою терміналу, якій за запитом відвідувача видає йому талон на час та місце прийому працівником Центру надання адміністративних послуг. Про просування черги сповіщають монітори, розміщені в місцях очікування.
Створення Центру надання адміністративних послуг в районних в місті Києві державних адміністрацій покликане стати одним з вирішальних кроків реалізації ініціатив запропонованих Президентом України та підтриманих Київською міською владою направлених на поліпшення умов реалізації конституційного права на підприємницьку діяльність, забезпечення належного функціонування дозвільної системи у сфері господарської діяльності, запобігання проявам корупції під час надання адміністративних (державних) послуг.
Категорія: Інформаційне суспільство | Переглядів: 1020 | Додав: Vika_Vika | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz