Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 10:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Вересень » 15 » Сергій Тігіпко: Україна готова до впровадження «електронного уряду»
10:47
Сергій Тігіпко: Україна готова до впровадження «електронного уряду»

Україна готова до впровадження «електронного уряду»

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр, лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко  08 червня 2011під час дискусії «Підвищення конкурентоспроможності України: діалог на високому рівні про роль інформаційно-комунікаційних технологій у розвитку економіки знань». Він пояснив, що насамперед, йдеться про переведення в електронний формат більшої частини послуг держави.
«У Європейському Союзі 75% державних послуг доступні в онлайн-режимі. Я вважаю, що для України це є досить хорошим орієнтиром. Коли немає безпосереднього контакту чиновника і людини, можливостей для корупції значно менше», - зазначив Сергій Тігіпко.
Крім того, в рамках «електронного уряду» передбачається перевести в електронний формат документообіг і комунікації між центральними органами влади та регіонами. Це допоможе економити бюджетні кошти на чиновницькому апараті, а також додасть прозорості в роботу держорганів. На думку віце-прем'єра, сам проект «електронного уряду» швидко окупиться. «В Естонії це система себе окупила за 14 місяців», - зазначив Сергій Тігіпко.
Тігіпко висловив думку, що Україна готова до впровадження «електронного уряду», про що свідчить дослідження ООН. «У той час, коли я працював віце-прем'єр-міністром з питань економіки в нинішньому уряді, ми крок за кроком прописали, що і як потрібно робити, і вийшли на досить докладний майстер-план. Зараз вже є концепція, затверджена урядом. Думаю, до 2015 року ця робота може бути завершена», - підкреслив віце-прем'єр.
Категорія: Електронне урядування | Переглядів: 928 | Додав: Petrosem | Теги: Тігіпко, урядування, уряд, Електронний, державні послуги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Guest  
Україна готова, посадовці-урядовці не готові відмовитися від можливості отримувати хабарі!

1 Skeptyk  
Якщо б усі гроші, які витратили під маркою електронне урядування пішли не в кишені спритникам, то по всій Україні був би нормальний Інтернет і кожен держслужбовець мав на роботі нормальний комп. Сьогодні менше половини працівників кабміну, міністерств, адміністрації президента мають допотопні компи. Решта пишуть ручкою або стоять в черзі до одного на трьох компа.
Зараз напевно знову шукають ширму для прикриття чергової оборудки з бюджетними грошима.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz