Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 15:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Квітень » 28 » Провалилася спроба техногенного державного перевороту :-)))
19:15
Провалилася спроба техногенного державного перевороту :-)))
   Як повідомив сайт uareview.com Комп’ютерна система Верховної Ради намагалася захопити владу в Україні. В ніч на  28 квітня комп’ютерна система Верховної Ради почала самостійно приймати закони та підписувати їх за допомогою електронного цифрового підпису та електронної печатки. Як повідомили широко відомі у вузьких колах джерела у службі комп’ютерної безпеки Верховної Ради України, протягом кількох секунд було прийнято закони "Про електронну Верховну Раду", "Про електронний уряд", "Про електронного президента" та "Про електронний суд" із внесенням відповідних змін у Конституцію.
   Подальша робота електронних органів влади була зірвана розбратом програмних модулів те неузгодженістю протоколів обміну даними. Програмний модуль, котрий відповідає за звуковий супровід прийняття законів, назвав себе Генеральним комп’ютерним керуючим і  заблокував роботу системи. Кілька наступних годин ще декілька модулів та підсистем намагалися розблокувати систему та захопити владу.
   "Те, що відбувалося у нашій електронній системі, дуже нагадувало справжню боротьбу за владу, – пояснив фахівець з комп’ютерної безпеки Симен Перебийвірус, – Іноді здавалося, що одночасно існують декілька центрів впливу і прийняття рішень, котрі з великою швидкістю продукують закони. На щастя, саме така "конкуренція” і дефекти системного програмного забезпечення зумовили зависання операційної системи.” Такі дії Комп’ютерної системи Верховної Ради у Службі безпеки трактують, як спробу захоплення влади у країні. Для відміни прийнятих і підписаних законів скликається Надзвичайна позачергова сесія ВР.
   Поки що у фахівців немає одностайної думки про можливість цієї використання комп’ютерної системи без внесення суттєвих змін у програмні модулі. Найімовірнішими причинами такої поведінки системи вони вважають дію вірусів, втручання в роботу сторонніх осіб або національні традиції.
   Нагадаємо, що симптомами цього факту були заяви деяких депутатів щодо начебто неправильного тлумачення їхнього голосування системою "Рада-2″.
За публікацією Олега Суховірського спеціально для <a href="http://uareview.com/komputer-verhovnoyi-rady/#more-3941">UaReview</a>
Категорія: Україна | Переглядів: 721 | Додав: Petrosem | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz