Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 01:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Травень » 27 » Про закон та його виконання.
15:39
Про закон та його виконання.

Про закон та його виконання.

Першими про проблеми з виконанням закону "Про доступ до публічної інформації" публічно повідомили на Львівщині. Про це повідомив глава Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, пише Zaxid.net. "З набуттям чинності цього закону надійшла маса запитів, на які треба оперативно відповідати. Відповіді уже готуються, але ми відчуваємо, що необхідно зробити перерозподіл штату для виконання цього закону", - сказав він.За його словами, Львівська облдержадміністрація буде готова до роботи по-новому закону з 10-15 червня. Для цього у Львівській облдержадміністрації найближчим часом створять спеціальний відділ, який займатиметься виконанням закону "Про доступ до публічної інформації".
Як відомо, цей закон  набув чинності 9 травня.
 
Виникли проблеми і у Верховної Ради: депутати і Апарат Верховної Ради не можуть вирішити, хто є розпорядником і повинен оприлюднити інформацію про доходи депутатів. Про це повідомляє "Українська правда". Тексти офіційних відповідей кореспондентам газети наводить також "Дзеркало тижня"

Навчання

У Генеральній прокуратурі проведено дводенний навчально-методичний семінар з питань організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України
З метою впровадження та належного виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у Генеральній прокуратурі 11 травня   2011 року за участю Генерального прокурора України Пшонки В.П., його заступників та керівників структурних підрозділів проведено оперативну нараду.
Крім того, 12-13 травня поточного року відділом забезпечення доступу до публічної інформації Генеральної прокуратури України проведено дводенний навчально-методичний семінар з питань організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України.
У ньому взяли участь Генеральний прокурор України Пшонка В.П., заступник Генерального прокурора України Ударцов Ю.В., керівники окремих структурних підрозділів Генеральної прокуратури та призначені старші помічники прокурорів обласного рівня з питань забезпечення доступу до публічної інформації.
До керівників підрозділів Генеральної прокуратури України та відповідальних працівників прокуратур обласного рівня під час наради та семінару доведено основні вимоги Закону, проблемні питання щодо його застосування, порядок надання інформації, вимоги стосовно забезпечення технічного захисту інформації у роботі з документами для службового користування та інші питання.  .


Категорія: Інформаційне суспільство | Переглядів: 1152 | Додав: Petrosem | Теги: Про доступ до публічної інформації, інформаційні проблеми, закон, львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz