Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 17:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Листопад » 22 » Конкурс учасників програми стажування.
13:52
Конкурс учасників програми стажування.

«ЕЛЕКТРОННЕ ВРЯДУВАННЯ ЯК СИСТЕМА ПРЯМОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ І ОСНОВА НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ»

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) повідомляє про початок відбору учасників з усіх областей України для програми стажування за тематичним напрямком«Електронне врядування як система прямої електронної демократії і основа надання адміністративних послуг» в рамках проекту «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program).

Проект «Навчальні програми професійного зростання» спрямовано на розвиток потенціалу місцевих інституцій (організацій, установ) задля зміцнення їхньої спроможності ефективно діяти в умовах нестабільності економічних та політичних процесів з метою сприяння демократичному управлінню, активізації громадянського суспільства і створення атмосфери соціального усвідомлення громадянами своїх прав і можливостей, завдяки чому вони зможуть свідомо брати участь у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Проект передбачає обмін професійним досвідом, і надає учасникам можливість ознайомитися з роботою американських чи європейських колег на робочих місцях, а також розвивати професійні співтовариства й партнерства в Україні.

Навчальна програма «Електронне врядування як система прямої електронної демократії і основа надання адміністративних послуг» проходитиме у Великій Британії і триватиме один тиждень.

Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Також буде відібрано до 3 альтернативних кандидатів, які зможуть взяти участь у програмі у разі відмови від участі когось з основних кандидатів. Програма розроблятиметься для групи в цілому з урахуванням побажань її учасників. Під час перебування на стажуванні учасники проживатимуть у готелі із двомісним розміщенням. Орієнтовна дата поїздки – з 11 по 18 квітня 2015 р. Усі витрати відібраних учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та транспортних витрат на території України. Знання англійської мови не вимагається, під час програми з групою працюють перекладачі.

Електронне урядування — спосіб організації державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб, неурядових організацій. Головною складовою електронного урядування є електронний уряд — єдина інфраструктура міжвідомчої автоматизованої інформаційної взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування з громадянами та суб’єктами господарювання. Електронний уряд визначає новий спосіб взаємодії на основі активного використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) з метою підвищення ефективності надання державних послуг.

Основною метою програми «Електронне врядування як система прямої електронної демократії і основа надання адміністративних послуг» є допомога Україні в побудові інклюзивної, ефективної політики та системи електронного врядування для підвищення прозорості надання адміністративних послуг громадському сектору та заохочення громадськості до участі у процесі, а також у сприянні стабільності економічних та соціальних реформ.

Основним компонентом навчальної програми є розробка учасниками індивідуальних або групових планів дій, що включатимуть ідеї та досвід європейських партнерів, які учасники впроваджуватимуть в Україні після повернення.

Впродовж програми учасники зустрінуться з представниками державних та муніципальних органів влади, зокрема, з фахівцями, що управляють та супроводжують електронне урядування. Учасники отримають необхідні знання і навички для створення системи електронного управління в Україні. Деталі на сайті "Консорціуму із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME)"

Категорія: Електронне урядування | Переглядів: 646 | Додав: Petrosem | Теги: стажування за кордоном., електронне врядування, електронне урядування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz