Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 10:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Квітень » 24 » Досвід електронного урядування
09:39
Досвід електронного урядування
В рамках акції "Електронна Україна" розпочав свою роботу Міжнародний конгрес
"Інформаційне суспільство: досвід електронного урядування"

13 - 14 квітня 2004 р.

Міжнародний конгрес "Інформаційне суспільство: досвід електронного урядування" є внеском України у підготовку другого, Туніського етапу Всесвітнього самміту з питань інформаційного суспільства

В рамках Третьої спеціалізованої акції "Електронна України" в Києві розпочав свою роботу Міжнародний конгрес "Інформаційне суспільство: досвід електронного урядування".

Конгрес спрямований на пошук ефективних шляхів запровадження електронного урядування в Україні.

У Конгресі беруть участь представники органів влади, ІТ - та громадського секторів; наукової та освітянської громадськості; зарубіжні гості.

В урочистому відкритті конгресу взяли участь Перший заступник Голови Держкомзв’язку України Леонід Нетудихата, Перший заступник Голови Держкомзв’язку України у зв’язках з Верховною Радою України Олег Проживальський, заступник Голови Державного комітету зв’язку та інформатизації Володимир Коляденко; Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Гуржій; заступник начальника департаменту зв'язків з Верховною Радою України та моніторингу інформації секретаріату Кабінету Міністрів України Віктор Бондар.

Виступаючі, а це - Перший заступник Голови Держкомзв’язку України у зв’язках з Верховною Радою України Олег Проживальський, Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Гуржій; заступник керівника Департаменту Кабінету Міністрів України Віктор Бондар; представники компаній IBM та Novell відзначали актуальність тематичної спрямованості Конгресу; наголошували на тому, що в Україні закладено міцний фундамент розбудови електронного урядування. Зокрема, створена сучасна законодавча база, динамічно розвивається ІТ-сектор; розвивається система веб-сайтів центральних органів влади; активно функціонує Урядовий портал.

Ці кроки дозволяють говорити про великі перспективи електронного урядування в Україні.

Було підкреслено також, що Конгрес є одним з кроків у реалізації рішень Женевської фази Всесвітнього самміту з питань інформаційного суспільства та внеском України у підготовку другої, Туніської фази Самміту.

Конгрес – черговий крок України на шляху розбудови інформаційного суспільства, "електронної держави", "електронної економіки", "Електронного управління".

Принцип електронного урядування є одним з базових принципів програм електронного регіону та електронної країни, вже прийнятих у багатьох країнах світу. Цей принцип – є одним з провідних і в загальнодержавній програмі "Електронна Україна".

Концепція "електронного урядування" дозволяє модернізувати систему управління, надати нове звучання правам та свободам громадян, активізувати громадську активність.

Електронне урядування є тим фундаментом, на якому створюється атмосфера довіри та відкритості; стають можливими нові форми взаємодії держави та громадян.

Впровадження електронного урядування – процес поетапний, що передбачає комплексне рішення проблем законодавства, розвитку вітчизняної науки, виробництва, засобів зв’язку, росту та розширення ІТ-ринка в цілому.

Проте актуальною залишається ціла низка питань. Зокрема, необхідно продовжувати роботу над розширенням спектра послуг, доступних для громадян через веб-сайти органів влади; розвивати систему електронної цифрового підпису, розширяти законодавство, що стосується розвитку електронної комерції.

Нагальними залишаються проблеми насичення вітчизняних інформаційних ресурсів, впровадження інформаційно-аналітичних систем в органах влади.

Розвиток електронного урядування в Україні повинен здійснюватися на всіх рівнях – і в центрі, і в регіоні, і на місцях. Тільки у цьому випадку цей процес буде ефективним і стане основою для впровадження нових форм економічних та громадських ініціатив.

Конгрес дозволить більш рельєфно виділити переваги електронного урядування і знайти рішення проблем, з якими ми стикаємось на шляху розбудови інформаційного суспільства.

Робота Конгресу триватиме два дні у вигляді пленарних та секційних засідань.

В дискусії, що розгорнулася на секційних засіданнях Конгресу, взяли участь представники органів влади, ІТ-сектору, зокрема, компаній, що працюють на українському ринку, наукових кіл, громадськості, зарубіжні гості.

Секція 1 "Електронний уряд: інформаційні технології в розвитку держави і державного управління" зібрала фахівців, задіяних у процесі формування національної системи електронних інформаційних ресурсів; організації веб-сайтів органів державної влади; впровадження електронного документообігу та розвитку системи електронного цифрового підпису.

На Секції 2 "Інформаційно-аналітичні системи органів виконавчої влади" було обговорено процес створення та інтеграції інформаційно-аналітичних систем органів державної влади; проблеми захисту інформації у таких системах.

Учасники Секції 3 "Електронний уряд – концепція, соціальні і політичні аспекти" обмінялися думками щодо змісту поняття "електронний уряд" та стратегії його впровадження в Україні в контексті зарубіжного досвіду в цій сфері та соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі.

14 квітня Конгрес завершив свою роботу. Його учасники відзначили плідність дискусій, що відбулися, актуальність проблем, які обговорювалися, атмосферу взаємопорозуміння, що панувала на його засіданнях. Були висловлені сподівання, що результати роботи Міжнародного конгресу "Інформаційне суспільство: досвід електронного урядування" сприятимуть удосконаленню шляхів з розбудови інформаційного суспільства в Україні.
На початок
На початок

Головна сторінка | Архів новин | Архіви в світі | Корисні посилання | Контакти | Карта порталу

Copyright © 2010 - Державний комітет архівів України
Всі права застережені
Вебмайстер: webmaster@archives.gov.ua

Переглядів: 1435 | Додав: S_is49 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz