Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 08:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Лютий » 17 » Цікаві новини (лютий-березень 2012)
17:57
Цікаві новини (лютий-березень 2012)

Засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.
Тростянецька районна рада отримала диплом за перемогу проекту по впровадженню системи електронного врядування на теренах району.
Опубліковано: П'ятниця, 30 березня 2012, 07:35

Електронний ярмарок: новації

В європейській електронній виставці у німецькому місті Ганновері взяли участь більш як чотири тисячі компаній з понад 70 країн. Серед новинок – посвідчення особи, що дозволяє знімати гроші,
пристрій, який надає користувачам безпечний доступ до власного комп‘ютера з будь-якої точки світу, роботи та системи, які пишуть портрети, розпізнають голоси і символи. euronews

У МОНмолодьспорту обговорили питання підготовки ІТ-спеціалістів

17 лютого 2012 року під головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми відбулася нарада з представниками вищих навчальних закладів та працівниками Міністерства.
На нараді обговорили питання щодо пошуку шляхів виконання завдань визначених Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим стосовно підвищення якості підготовки спеціалістів для ІТ-галузі.
«Ми багато уваги приділяємо тому, щоб наші університети, перш за все, працювали на конкретні результати, які б мали попит на економічному ринку. І розвиток ІТ-спеціальностей – це ще одна можливість знайти ту нішу, яка дасть поштовх для розвитку нашим вищим навчальним закладам технічного спрямування», - зазначив Перший заступник Міністра.
Під час наради обговорили питання та проблеми, які необхідно усунути для перешкоджання розвитку ІТ-технологій в науці та підготовці фахівців цієї галузі.
За результатами наради Євген Суліма поставив завдання підготувати пропозиції щодо:
  • нормативів чисельності студентів на одну штатну посаду науково-педагогічного працівника для підготовки фахівців у галузі ІТ-технологій;
  • внесення змін до законодавства, що регулює оподаткування суб’єктів господарювання у галузі ІТ-технологій;
  • змін до Положення «Про порядок створення та функціонування технопарків та інноваційних структур інших типів» з метою створення умов для проходження студентами практики на підприємствах;
  • визнання в Україні міжнародних ІТ-сертифікатів;
  • змін до законодавства з питань безмитного ввезення до України обладнання для забезпечення наукових досліджень та навчального процесу у галузі ІТ-технологій.
 

Соціальний ресурс водіїв став відомим усім!

Сьогодні 17/2/2012 запрацював інтернет-сайт "Дорожній контроль". Напередодні суд своїм рішенням розблокував його роботу.
Інтернет-ресурс для свідомих водіїв примусово закрили у вівторок. На ньому автовласники розміщували відеозаписи спілкування з інспекторами ДАІ. Один із міліціонерів подав на сайт до суду. Мовляв, коментарі до відео з ним принижують його честь та гідність. Судді відреагували блискавично і зупинили роботу всього сайту. Власники ресурсу подали зустрічний позов і тепер роботу сайту мають відновити. podrobnosti.ua

Планшетні ПК вважають небезпечними для здоров'я (Світ 24 )

У Донецьку стартує пілотний проект забезпечення мешканців транспортом у нічний час - з 22:00 до 5:00. Міська влада хоче запустити маршрутки, проїзд у яких коштуватиме близько 4-8 грн. Остаточні нічні тарифи ще прораховуються.

 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 952 | Додав: Petrosem | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Human  
Everyone would bneeift from reading this post

1 Spec  
Цікаво, чи розуміють вони (і як) ІТ-спеціальність, ІТ-галузь, ? Щось я сумніваюсь.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz