Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 06:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Липень » 6 » Цікаві новини (липень 2011)
10:23
Цікаві новини (липень 2011)

Цікаві новини (липень 2011)

Підбірка П. Шпиги

Інтернет "міняє нашу пам’ять”

Дослідження, опубліковане в журналі "Science", свідчить про те, що тривале використання комп’ютерів та інтернету призводить до змін у пам’яті людини. Науковець Бетсі Спероу з Колумбійського університету каже, що ідея "трансактивної пам’яті" полягає у зовнішніх ресурсах, які існують в інших людях. Експерименти показали, "що пам’ять не зберігає інформацію, яку можна легко знайти в інтернеті, оскільки "вона" впевнена, що ця інформація збережена на зовнішньому ресурсі", - запевняє доктор Спероу. Вона також пояснила, що схильність учасників пам’ятати розташування інформації, а не саму інформацію, є ознакою того, що люди не стають менш здатними запам’ятовувати, а просто пристосовуються до організації наявної інформації в більш зручній формі. За матеріалами ВВС.

Громадянське суспільство і влада: тестдрайв оновленого ресурсу
Департамент інформації та комунікацій  з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України спільно з Програмою сприяння Парламенту ІІ та іншими учасниками представляє оновлений сайт «Громадянське суспільство і влада», що вже функціонує у тестовому режимі за адресою e-gov.net.ua.

Adobe Systems Incorporated запрошує відвідати змінену версію головної сторінки підтримки користувачів. Весь веб-сайт підтримки, починаючи із головної сторінки, перебуває у процесі зміни дизайну. Корпорація просить надсилати свої відгуки, щоб покращити механізми підтримки користувачів. Заповнення невеликого опитування займе у вас лише декілька хвилин. Активна участь українців підвищить наш авторитет! Взяти участь в опитуванні (англійською) можна на цій сторінці Adobe. Після опитування вам запропонують отримати безкоштовний чи платний доступ до системи опитування Adobe. Приклад створеного опитування
можна побачити тут. Після участі в опитуванні вам запропонують створити своє опитування (анг, нім, ... мовами. Укр, рос не знайшов).

Куди піти вчитися, щоб у майбутньому мати хорошу роботу?

Які професії будуть популярні в 2015-2020роках? Прогнози експертів.

За вами слідкують ваші близькі!

Компанія Retrevo, що володіє пошуковою системою побутової техніки і електроніки провела опитування,  якому більше 33% людей призналися, що таємно від своїх близьких хоч би один раз перевіряли їх електронну пошту і записи про дзвінки - повідомляє Газета по-київськи.

Sophos купує "хмарний" сервіс, розроблений п'ятнадцятирічним школярем

Американський підліток Данило Кульченко створив "хмарний" сервіс Phenona, для хостингу Perl-приложений і успішно його продав.
Бізнес п'ятнадцятирічного школяра купила канадська компанія Activestate, що займається створенням і підтримкою платформених для кросу інструментів розробника для ськріптових мов Perl, Python, Tcl, PHP, Javascript та Ruby. З 2003 року вона діє як підрозділ антивірусної компанії Sophos.
У віці шести років Данило освоїв HTML, в одинадцять став підробляти системним адміністратором, а опісля чотири роки запустив Phenona. Сума операції не розголошується. Згідно з укладеною угодою, підліток продовжить працювати над Phenona у вільний від навчання час. Про це повідомляє the Register та Відкриті системи (рос).



Японія посилила покарання за поширення комп'ютерних вірусів. За створення і поширення комп'ютерних вірусів в Японії тепер можна отримати до трьох років тюремного ув'язнення (читати повністю).

18.07.2011 Німецький консультант Льовент Каян виявив в програмному забезпеченні Skype уразливість межсайтового скриптінга, що дозволяє зловмисникам змінювати паролі чужих аккаунтів. 

За визнанням більшості експертів, програма «Електронна Росія», що діяла до 2010 року, фактично провалилася. З 2011 року почала діяти нова програма «Інформаційне суспільство», розрахована до 2020 року. Уряд Росії планує виділити з бюджету на її реалізацію порядка 88 млрд крб. Читати далі (рос).

Засідання міської ради Ерфурта доступне в Інтернет

Порядок денний та потокове відео засідання, що відбулося 06.07.2011 є тут, на Erfurt.de! Київські засідання, на жаль, подивитися не можна. А тут і німецьку мову можна повчити! Від носіїв!
Erfurter Stadtratssitzung im Internet.
Verfolgen Sie die Stadtratssitzung des Erfurter Stadtrates im Internet. Tagesordnung und Videostream hier auf Erfurt.de!

Аналітичний звіт з web-безпеки за перше півріччя 2011 від Blue Coat

Компанія Blue Coat Systems опублікувала свій піврічний аналітичний звіт «2011 Mid-year Web Security Report». У звіті приведений аналіз поширення шкідливого контенту через Web, розглянуто 10 найбільших мереж поширення шкідливого програмного забезпечення, описана поведінка користувачів, приведені сайти і мережі, що поширюють шкідливий код. За матеріалами CHIP.

Новий безкоштовний інструмент Bitdefender 

Кожен, хто використовує соціальні мережі, повинен вчитися обережності!
Компанія Bitdefender, виробник засобів захисту, від інтернет-погроз анонсувала новий безкоштовний інструмент, який допоможе власникам ПК позбавитися від сумно відомого шкідливого додатка TDL4. Нагадаємо, що однією з особливостей вказаного «руткита» є його повна невидимість для встановлених систем захисту.
Модуль TDL4 вперше попав в поле зору експертів по безпеці в 2008 році, і з тих пір в глобальній мережі регулярно з'являються модифіковані варіанти цього небезпечного продукту. Після проникнення в систему вірус модифікує головний завантажувальний запис (Master Boot Record), що дозволяє йому залишатися непоміченим встановленими антивірусами. Скомпрометовані комп'ютери включаються до складу ботнета і використовуються для розсилки спаму і іншої шкідливої активності. Новий продукт від Bitdefender пропонує користувачам все необхідне для швидкого виявлення і видалення руткита, а також ліквідації слідів його перебування в системі.
Сторінка продуктів компанії Bitdefender.

12.07.2011 14:57 УНІАН-економіка повідомила: з 15 липня Державна податкова служба запроваджує Інтернет-сервіс онлайнових консультацій для платників податків – «Черговий по країні». Хочеться зауважити шановній агенції, що Державної податкової служби не існує. Є Державна податкова адміністрація. 19 липня на сайті ДПА вказаного сервісу чи повідомлень про його існування не виявлено. На сайті Бухгалтер сервіс «Черговий по країні» є!
4 липня 2011 Державною податковою адміністрацією України оновлено перелік питань-відповідей з якими найчастіше звертаються платники податків. Інформацію розміщено у розділі „Єдина база податкових знань”.

Вступив в силу антикорупційний закон

З 1 липня В Україні вступив в силу антикорупційний закон, який забороняє чиновникам приймати подарунки і брати на роботу родичів.
Це Закон України "Про засади запобігання та протидії корупції". Виняток: статті 11 і 12, які набудуть чинності з 1 січня 2012 року.
Чиновникам забороняється отримувати подарунки. Вводиться також обовязок декларувати не тільки свої доходи, але й доходи членів своєї сімї і видатки понад 150 тисяч гривень.
Цим самим Законом за хабар  передбачається не тільки штраф, але й кримінальна відповідальність від пяти років позбавлення волі.
Детальніше на ТСН.

 

Україна є четвертою серед найгірших економік світу. 

До такого висновку прийшли аналітики журналу Forbes, проаналізувавши макроекономічні показники більшості країн світу за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року. Детальніше тут.
 

Новий швидкісний інтернет

У вересні 2911 може з'явитися новий швидкісний інтернет під торговою маркою «ІнтернетБУМ».
 
12 липня на вул. Стуса на 1 хвилину було зупинено рух автотранспорту: дорогу переходив їжак :-)))
 

Категорія: Різне | Переглядів: 963 | Додав: Petrosem | Теги: липень, що пишуть, новини, підбірка новин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Sandip  
That saves me. Thanks for being so sensbile!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz