Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середа, 24.04.2024, 22:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Лютий » 3 » Акогольна, наркотична та інтернет залежність одинаково пошкоджують мозок!
10:00
Акогольна, наркотична та інтернет залежність одинаково пошкоджують мозок!
Вченими вперше науково підтверджено зв’язок між інтернет-адикцією і змінами в мозку, аналогічними до тих, що спостерігаються при залежності від алкоголю або кокаїну, повідомляє The Independent.
Китайські дослідники Центру психічного здоров'я Шанхаю провели дослідження 17 пацієнтів, у яких було діагностовано інтернет-адикцію. Результати МРТ-сканування головного мозку порівняли з зі знімками однолітків.  У представників проблемної групи виявили пошкодження волокон білої речовини головного мозку, що ведуть до зон, які відповідають за «обробку емоцій, уваги, прийняття рішень і когнітивний контроль», розповідається у статті The Independent.
Подібні зміни характерні для алкоголіків і кокаїністів. Втім, науковці поки не встановили, вони є причиною чи наслідком інтернет-залежності.
Хворобливою пристрастю до інтернету страждають від 5 до 10% користувачів, більшість з яких також захоплюються комп'ютерними іграми. Їх настільки затягує мережева активність, що це позначається на освіті, роботі та особистому житті. Найчастіше вони довго утримуються від їжі і пиття.
Однак саме по собі багатогодинне перебування в інтернеті не є симптомом залежності — для багатьох це необхідність, пов'язана з роботою і підтримкою соціальних зв'язків, підкреслює психіатр з лондонського Імперського коледжу Генрієтта Боуден-Джонс (Henrietta Bowden Jones).

Адикція (addiction) або залежність - слово-концепція, що змінило уявлення людей про багато проблем людини.
Тепер наркологія, дієтологія та інші науки, що вивчають реалізацію патологічних потягів, об'єднуються терміном "аддиктологія".
Що ж спільного у всіх залежностей, яким піддається людина?
Що б людина не використовував для зміни свідомості - хімічні речовини (алкоголь, наркотики, тютюн, інтернет), самопереконання (віднесемо сюди фанатизм, любов і медитації), відхилення в поведінці (асоціальність, гіпер/гіпо/асексуальність, неприйнятну статеву поведінку, альтруїзм, аутоагресивної, азарт та тощо), порушення функцій внутрішніх органів (всіляке дихання, гімнастики та інша фізкультура, зміни якості і кількості харчування) - тільки один біохімічний механізм є бажаною мішенню. Це система ендогенних опіатів - природного підкріплення. Люди індивідуальні і тому кожен шукає свій спосіб отримати задоволення. Але задоволення все реалізуються за допомогою одного і того ж механізму.
Стаття з психології
 
Категорія: Здоров'я та комп'ютер | Переглядів: 951 | Додав: Petrosem | Теги: здоров'я, Порушення, наркотики, інтернет-залежність, мозок, алкоголь, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz