Електронне урядування
Форма входу
Категорії розділу
Україна [42]
Наукові досягнення [3]
Інформаційне суспільство [19]
Електронне урядування [28]
Зарубіжні новини [11]
Новини та проблеми комп'ютингу [8]
Здоров'я та комп'ютер [2]
Інтернет [4]
Різне [19]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 15:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 25 » Adobe йде назустріч українському бізнесу і державі
08:44
Adobe йде назустріч українському бізнесу і державі

Adobe йде назустріч українському бізнесу і державі

Adobe Systems Inc. запускає безпрецедентний проект зі зниження вартості українських версій своїх програмних продуктів на 70%, та об'єднується з ключовими асоціаціями для формування цивілізованого підходу до використання комп'ютерних програм
Представництво Adobe Systems спільно з Асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Асоціацією видавців періодичної преси, Національною спілкою фотохудожників та Спілкою дизайнерів оголошують про ініціативу з формування цивілізованого підходу до використання програмного забезпечення та просування його українізації.
«Україні - український софт за українською ціною» - заявили організатори акції на прес-конференції.
Згідно з оцінками міжнародних експертів, наслідки фінансово-економічної кризи для нашої країни є одними з найбільш важких в Європі. Разом з тим, саме програмні рішення, що є основним двигуном у підвищенні ефективності управлінських і бізнес-процесів, дозволяють компаніям вийти на якісно новий рівень в організації роботи, оптимізувати свої витрати, а також отримати конкурентну перевагу на ринку.
В результаті тісної співпраці з ключовими асоціаціями, Adobe анонсує запуск безпрецедентного проекту щодо зниження цін на українські версії комп'ютерних програм для локального ринку. «Україна - єдина країна в світі, де запущений такий проект, - коментує Данііл Ключніков, Голова Представництва Adobe Systems в Україні - Його основною метою є підтримка підприємств, установ, організацій, а також творчих професіоналів в переході на ліцензійне програмне забезпечення».
Позицію Adobe цілком поділяють профільні асоціації.
Так, Олександр Афонін, Президент Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів України зазначив: "Відповідно до міжнародних норм щодо захисту авторських прав, комп'ютерна програма і книга є однорідними об'єктами і, найчастіше, наші проблеми в цій сфері також однорідні. Ми чудово розуміємо, що ліцензійне програмне забезпечення - невід'ємна частина цивілізованого бізнесу і вдячні Adobe за відгук на нашу ініціативу підтримати книговидавців у важких економічних реаліях. Українська програма за української ціною - додаткова конкурентна перевага в просуванні української книги на ринку, який тривалий час відчуває потужну експансію зарубіжного імпорту (у нашій країні випускається лише 1,2 книги на душу населення в рік, що в чотири рази менше, ніж в Росії, і у вісім разів менше, ніж у країнах Євросоюзу) »
Олексій Погорєлов, Генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси в свою чергу підкреслив: «Періодична преса - технологічна і високоінтелектуальна галузь, що інвестує чималі гроші у розвиток, у тому числі і в програмні рішення. Непрості економічні умови, в яких перебуває сьогодні весь український бізнес, звичайно ж, серйозно загальмували проекти українських видавців, у тому числі і реформування в області ПЗ. Однак не змусили відмовитися від використання сучасних технологій і від підвищення ефективності бізнесу шляхом переходу на сучасне ПЗ. Ініціатива компанії Adobe - прекрасний стимул для тих, хто будує бізнес системно, і мислить стратегічно».
Одна з ключових позицій в креативному бізнесі належить дизайнерській індустрії. Володимир Євсеєнко, Голова Правління Спілки дизайнерів України заявив: «Досить важко сьогодні уявити сучасного дизайнера без потужних програмних інструментів, що дозволяють йому досягати все більших креативних висот і радувати око замовника. Проте професія «дизайнер» в Україні ще далека від європейських стандартів. Ліцензійне програмне забезпечення - це крок вперед і дизайнери, будучи власниками авторських прав, безумовно, підтримують дану ініціативу».
Поряд з професійним дизайном професійна фотографія і Adobe за останні десятиліття стали словами-синонімами. Микола Іващенко, Голова Правління Національної спілки фотохудожників України зазначив: «Ми щиро вітаємо серйозний крок Adobe назустріч українським фотохудожникам і закликаємо як членів нашого Спілки, так і українське суспільство та державу, виступити за формування поважного ставлення до інституту авторських прав, незалежно від об'єкта: фотографія, комп'ютерна програма, дизайнерський макет, книга чи інший результат творчої праці. Інтелектуальна власність - це основа економіки будь-якої цивілізованої і розвинутої держави ».
Зниження вартості поширюється на всі українські версії пакетів (Adobe Design Standard CS5, Adobe Design Premium CS5, Adobe Web Premium CS5) і окремих продуктів (Adobe Acrobat 9 Standard, Adobe Acrobat 9 Professional, Adobe Photoshop CS5, Adobe Photoshop Extended CS5, Adobe Illustrator CS5, Adobe InDesign CS5, Adobe InCopy CS5).
Про це написано тут.
Категорія: Україна | Переглядів: 1018 | Додав: Petrosem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz