Електронне урядування
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть важливість е-урядування для України
Всього відповідей: 144
Друзі сайту
Статистика
Вівторок, 23.04.2024, 10:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Діючі елементи інформаційного суспільства в Україні - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інформаційне суспільство в Україні » Що пишуть про інформаційне суспільство в Україні » Діючі елементи інформаційного суспільства в Україні (Наводяться приклади елементів інф. сусп-ва)
Діючі елементи інформаційного суспільства в Україні
PetrosemДата: П`ятниця, 04.02.2011, 09:00 | Повідомлення # 1
Майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 21
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Українська влада, держава, народ, населення коли добровільно, коли вимушено вводять елементи інформаційних технологій у свою діяльність. У цьому форумі розглядаються такі приклади. Дається, по можливості, їхній аналіз, критика, рекомендації.
 
PetrosemДата: П`ятниця, 04.02.2011, 10:08 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 21
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Одним з діючих елементів інформаційного суспільства і електронного урядування є Єдиний державний реєстр судових рішень (перейти).
Робота реєстру грнтується на:
- Закон України «Про доступ до судових рішень»
- Кабінет Міністрів України; Постанова вiд 05.01.2011 № 9 Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень
- Кабінет Міністрів України; Постанова, Порядок вiд 23.09.2009 № 1007 Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень
- Постанова Кабінету Міністрів України від 25.05.2006 р. № 740 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень»
Про внесення обмежень в правила доступу пише Українська правда (перейти)
 
bnДата: Середа, 30.03.2011, 17:58 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: НАДУ
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Репутація: 1
Статус: Offline
Закон України "Про інформацію"
Закон передбачає, що будь-яка інформація, якою володіє чиновник, має бути доступною для суспільства, окрім таємної і конфіденційної. Обмеження, твердить новий закон, поширюється на інформацію в інтересах національної безпеки і територіальної цілісності.
До останнього часу Україна, Киргизстан і Туркменістан були трьома країнами, де такого закону не було. Хоча експерти зазначають, що саме він є необхідною умовою для інтеграції, в даному випадку, України до ЄС. За це виступала і Рада Європи.
Розгляд питання у Верховній Раді кілька разів переносився.
Водночас, як кажуть експерти, навіть після схвалення закону в Україні й досі існує розширена категорія суб’єктів, таких, як президентська влада, місцеві адміністрації, які широко можуть використовувати аргументи для відмови у наданні інформації, посилаючись на таємність і обмежений доступ.
Перевага цього Закону в тому, що поінформоване суспільство – ознака демократії в країні.
 
nelyaДата: Четвер, 31.03.2011, 05:48 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Концепція державної інформаційної політики
11 січня 2011 року парламент ухвалив у першому читанні законопроект «Про Концепцію державної інформаційної політики».
Коментарі та зауваження: Концепція має декларативний характер, і мета її ухвалення не дуже зрозуміла. У пояснювальній записці зазначається, що прийняття закону обумовлено необхідністю визначення основних напрямків, засад і принципів державної інформаційної політики в Україні, проте варто зазначити, що такі напрямки вже окреслені, враховуючи, що Україна є членом Ради Європи, яка визначає певні стандарти в сфері свободи інформації, що містяться у Європейській конвенції з прав людини, Рекомендаціях Ради Європи „Про доступ до офіційних документів”, „Про гарантії незалежності громадського мовлення”, „Про заходи, що сприяють плюралізму в ЗМІ”, „Про захист недоторканності приватного життя в Інтернеті”, „Про права журналістів на не розкриття своїх джерел інформації” та ін. Україна також ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, Конвенцію ООН „Про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля”, Протокол до Конвенції про кіберзлочинність, який стосується криміналізації дій расистського та ксенофобного характеру, вчинених через комп’ютерні системи (ETS № 189). Варто також згадати, що у 2007 році Верховна Рада України ухвалила Закон України „Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки” № 537-V.
 
Форум » Інформаційне суспільство в Україні » Що пишуть про інформаційне суспільство в Україні » Діючі елементи інформаційного суспільства в Україні (Наводяться приклади елементів інф. сусп-ва)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Усі права захищені. Copyright Шпига П.С. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz